Stewart Food Markets'in sunduğu hizmetlerin sona ermesi, özellikle yalnızca bir süpermarketin bulunduğu kırsal alanlarda kaygı yaratmış durumda. Bu tür bölgelerde bir marketin faaliyetlerini durdurması, alışverişin yanı sıra taze gıdaya ulaşımda da büyük sıkıntılara neden olabilir. Şirketin devamlılığı, yerel halk için son derece önemli bir mesele olarak öne çıkıyor.

YARIM ASIRDIR HİZMET VERİYORDU
Marketin hikayesi, 1947 yılında Vernon Stewart'ın daha çocuk yaşta bir bakkalda et bölümünde çalışmaya başlamasıyla başladı. Stewart, zamanla farklı sektörel deneyimler kazandı ve 1975 yılında kendi işini kurarak bağımsız bir market zincirinin temellerini atmış oldu. Bugün dört nesildir aynı aile tarafından yönetilen bu işletme; Stewart's Food Store 2, Stewart's Food Store 4, Stewart's Food Market ve Stewart's Grocery isimleriyle faaliyet gösteriyor.

İflas koruma başvurusu çerçevesinde, şirketin varlıklarının 10 ile 50 milyon dolar arasında, borçlarının ise 1 ila 10 milyon dolar civarında olduğu belirtildi. Ayrıca, alacaklı sayısının 200 ile 999 arasında değiştiği ifade ediliyor. Bu süreci Genevieve Graham Law, PLLC isimli hukuk firması yönetiyor. Yeniden yapılanmaya dair ayrıntılar henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

BÜYÜK PERAKENDE ZİNCİRLER DE KAPANIYOR
Amerika Birleşik Devletleri genelinde yalnızca yerel marketler değil, ağır sanayiden olan perakende zincirleri de önemli kapatma kararları alıyor. Ülkenin en büyük market zincirlerinden Kroger, son zamanlarda yaklaşık 60 şubesini kapatırken, Giant kendi markasıyla bir, Stop & Shop adı altında ise 32 olmak üzere toplamda 33 mağazasının çalışmasını durdurdu. Safeway ve Amazon Fresh gibi diğer markalar da düşük performans gösteren mağazalarını kapatma yoluna gitti.

Uzmanların yorumlarına göre, bu kapanmaların sebepleri arasında artan maliyetlerin yanı sıra tüketici davranışlarındaki değişiklikler de önemli bir rol oynuyor. Dollar General CEO'su Todd Vasos, daha önce orta ve üst gelir grubunun uzak durduğu zincir mağazalarına artık bu gelir grubunun da ilgi göstermeye başladığını ifade etti. Ekonomik belirsizlik dönemlerinde "az öde, az al" modelinin daha cazip hale geldiği de belirtiliyor.