Dolar 39.8956 Euro 47.0446 Altın 4303.82 Borsa 10198.42 Sterlin 54.5138 Brend 68.64
3 Temmuz 2025 Perşembe

Kestane Pişirmenin Sırları! Dışı Çıtır, İçi Kıyır Kıyır Yapmanın Kolay Yolu

Kış mevsiminin en sevilen lezzetlerinden biri kestane. Fırında, tavada ya da soba üstünde farklı yöntemlerle pişirebileceğiniz kestaneyi tam kıvamında hazırlamak zorlu olabilir. Aşağıdaki tarifimizle, kestanenizi mükemmel pişirip sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz.

Kestane Pişirmenin Sırları! Dışı Çıtır, İçi Kıyır Kıyır Yapmanın Kolay Yolu
2 Temmuz 2025 Çarşamba/22:02

Mükemmel şekilde pişirilmiş ve lezzet dolu kestaneler elde etmek için özel bir ekipman kullanmanıza gerek yok. Kestane satıcılarını bile geride bırakacak pratik ipuçlarını bu yazıda bulabilir ve evde harika kestaneler hazırlayabilirsiniz. İşte evde kestane kavurmanın tüm püf noktaları...

LEZZETLİ KESTANELER HAZIRLAMAK İÇİN UYMAYA GEREKEN KURALLAR

Fırınınızı önceden 210°C’ye ısıtmayı unutmayın.

Küçük bir bıçak yardımıyla her kestanenin kabuğuna artı şeklinde veya bir çizgi çizerek başlamak önemlidir.

Çizilmiş kabukları olan kestaneleri bir saat boyunca sıcak su dolu bir kasede bekletin. Ardından suyu süzün ve kurulayın. Bu yöntem, pişirme süresini hızlandıracak ve kestanelerin dışının kavrulup içinin çiğ kalmasını engelleyecektir.

KESTANELERİNİZİ ALÜMİNYUM FOLYO İLE SARMAK, BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Kestaneleri alüminyum folyo ile kapladığınız fırın tepsisine tek sıra halinde yerleştirin ve kenarlarını kapatarak üst kısımlarının hafifçe açık kalmasını sağlayın. Kestaneleri yaklaşık 20 - 25 dakika veya yumuşayana kadar pişirin.

Ayrıca, geleneksel bir kestane tavasında da pişirme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Orta ateşte kapağını kapatarak, tavayı ara ara yaklaşık 30 dakika boyunca sallayarak pişirin.

Kestaneler piştiğinde, soğuyacak kadar bekledikten sonra kabuklarını soyabilirsiniz. Dikkat edin; soğuduktan sonra kabuklarını çıkarmak daha zordur, bu nedenle hemen yapmanız faydalı olacaktır.

KAVRULMUŞ KESTANELER NE KADAR SAKLANABİLİR?

Kestanelerinizi hemen yiyebileceğiniz gibi, hava almayan bir kapta buzdolabınızın en soğuk bölümünde saklayabilirsiniz. Kavrulmuş kestaneler ortalama 1-2 hafta boyunca taze kalır.