Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte mandalina sevenler için harika bir tatlı tarifi sunuyoruz. Kışın keyfini çıkaracak ve misafirlerinizi etkileyecek bu tatlı, mutfağınızda çok fazla zaman harcamadan pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Kış tatlısının detaylı tarifine göz atın;
MALZEMELER
5 adet mandalina
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Süsleme için:
Hindistan cevizi
1,5 litrelik pet şişe
2 adet çöp şiş
HAZIRLANIŞI
Tatlımızın damak çatlatan lezzetini elde etmek için öncelikle muhallebimizi hazırlamaya başlayalım. Bunun için uygun boyutta bir tencereye sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve irmiği koyuyoruz. Tenceremizi ocağa koymadan önce, süt içerisinde eklediğimiz bu malzemelerin iyice karışmasını sağlamak için tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırıyoruz. Sonrasında tencereyi orta ateşte pişirmeye alıyoruz. Muhallebiyi sürekli olarak karıştırarak pişiriyoruz; kaynadığında ve yüzeyi göz göz olduğunda ocaktan alıyoruz. Ardından muhallebinin içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip, hızlıca çırpıyoruz. Kullanacağımız 1,5 litrelik pet şişenin üst kısmını bir miktar kesiyoruz. Mandalinaları soyup, dışındaki lifleri de temizliyoruz. İki çöp şişi yan yana getirip, mandalinaları şişlere takıyoruz. Ardından mandalinaları, pet şişenin içine yerleştiriyoruz.
LEZZET, ŞIK SUNUMU İLE DİKKAT ÇEKİYOR
Mandalinaların etrafındaki boş alanları muhallebi ile dolduruyoruz. Muhallebinin dinlenmesi ve donması için şişenin ağzını streç filmle kaplayıp, 1 gün boyu buzdolabında bekletiyoruz. Süre tamamlandıktan sonra tatlımızı buzdolabından çıkarıyoruz.
Pete şişenin kenarlarını dikkatlice kesip, tatlımızı yavaşça çıkarıyoruz. Geniş bir tabağa hindistan cevizi serpip, tatlının dışını bu hindistan cevizine buluyoruz. Son aşamada, tatlıyı 3 parmak genişliğinde dilimleyerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...