Mersin’in Silifke ilçesinin Çeltikçi Mahallesi’nde, 150 dönümlük serada ejder meyvesi, halk arasında bilinen adıyla pitaya’nın hasadına başlanıldı. Türkiye’de yavaş yavaş tanınmaya başlayan bu egzotik meyve, kilogramı 200 liradan müşterilerini buluyor.

EMEKLİLİKTEN SONRA YENİ BİR YOLCULUK
Emekliliğinin ardından tarım sektörüne adım atan Taner Yılmaz, 2 dönümlük serasında ejder meyvesi üretmeyi hedefleyerek yıllık 9 tonluk bir hasat planlıyor. Bu meyvenin bakımının zahmetli olduğunu vurgulayan Yılmaz, üretim sürecinin son derece keyifli geçtiğini dile getirdi. Yılmaz, “Bakımı gerçekten zor ama bir o kadar da zevkli. Eğer hasat süreci yolunda giderse aralık ayının ortalarına kadar devam edeceğiz. Fiyatlar bizi tatmin ediyor.” şeklinde konuştu.

İÇ PİYASADA VE İHRACATTA YÜKSEK TALEP
Seralarda büyük bir titizlikle sınıflandırılan ejder meyveleri, hem görselliği hem de fiyatıyla üreticilerin yüzünü güldürüyor. Sağlık açısından zengin bileşenleriyle ön plana çıkan pitaya, iç piyasada ve yurtdışında her yıl artan bir ilgiyle karşılaşıyor. Özellikle alternatif ürün arayışında bulunan çiftçiler için pitaya, yüksek kârlılığı ile dikkat çekiyor.