İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Ramazan Bayramı ve ara tatil dönemlerinin etkisiyle yolcu ve uçuş sayılarını rekor seviyelere taşıdı. 29 Mart 2025 tarihi, havalimanının tarihindeki en yoğun gün olarak kaydedildi.
Bu günde, iç hatlarda 65 bin 864, dış hatlarda ise 75 bin 296 yolcu hizmet aldı ve toplamda 141 bin 160 kişi havalimanını kullandı. Böylece, daha önce 10 Ağustos 2024’te elde edilen 134 bin 289 yolcu rekorunu geride bıraktı. Uçuş sayılarında da kayda değer bir artış gözlemlendi; iç hatlarda 344, dış hatlarda ise 433 uçuşla birlikte toplamda 777 sefer gerçekleştirildi. Bu rakam, 24 Kasım 2024’te kaydedilen 740 uçuş rekorunu geçerek yeni bir zirveye ulaşmış oldu.

2024'Ü 41,5 MİLYON YOLCUYLA KAPATTI
Türkiye’nin 2'nci, Avrupa’nın ise 10'uncu en yoğun havalimanı olarak dikkati çeken İstanbul Sabiha Gökçen, 2024 yılını 41,5 milyon yolcuyla tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. 2025 yılı itibarıyla bu büyümeye devam edildiği gözlemleniyor.
28 Mart ile 6 Nisan tarihleri arasında Ramazan Bayramı ve okulların tatilinin yanı sıra 30 Mart’tan itibaren yaz tarifesinin başlayacak olması dolayısıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu trafiğinde ve uçuş sayılarına yaklaşık yüzde 8 oranında bir artış bekleniyordu. Bu dönemde tahminen 3 bin 200 iç hat ve 4 bin 200 dış hat uçuştan oluşan toplam yolcu trafiğinin 550 bin iç hat ve 690 bin dış hat misafiri olması hedefleniyordu.
Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI EUROPE) tarafından açıklanan Ocak 2025 Hava Trafik Raporu'na göre, İstanbul Sabiha Gökçen, Avrupa’daki MAJOR Havalimanları (40 milyon üzerinde yolcu kapasitesine sahip) arasında en hızlı büyüyen havalimanı konumunda öne çıktı. Ocak ayında yüzde 16,2’lik bir yolcu artış oranı yakalayan Sabiha Gökçen, Londra Gatwick, Roma Fiumicino, Madrid ve Paris-Charles de Gaulle havalimanlarını geride bırakarak 8. sırada yer alırken, 2024’ün aynı döneminde ise 1. sıraya yükseldi. İstanbul ve çevresindeki merkezi konumuyla "Şehrin Havalimanı" olarak adlandırılan Sabiha Gökçen, 52 ülkede 38 iç hat ve 104 dış hat olmak üzere toplamda 142 destinasyon ile seferler düzenlemektedir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki beklenen yoğunluğa yönelik olarak alınan detaylı önlemler sayesinde yolcular seyahatlerini rahat ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmekte. Bu doğrultuda, operasyonel, güvenlik ve temizlik hizmetlerinde ek planlamalar yapılmış ve yoğun saatlerde personel sayısı artırılmıştır. Dış hat pasaport kontrol noktaları, güvenlik geçiş alanları ve e-pasaport bankolarında kapasite artırma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelen ve giden yolcu pasaport kontrol noktalarının sayısı da artırılmıştır.
Son olarak gerçekleştirilen 18 ek ile terminal genelindeki e-pasaport banko sayısı 34’e yükselmiştir. Ayrıca, yolcu işlemleri ve kuyruk bekleme sürelerini azaltmak amacıyla X-Ray cihazlarının sayısı, daha önceki 88 adetten 110'a çıkarılmıştır. Havalimanındaki teknolojik imkanların geliştirilmesi ve misafirlerin konforlu bir zaman geçirmelerini sağlamak hedefiyle 2025 Mart itibarıyla terminal genelinde Wi-Fi hizmetinin süre sınırlaması kaldırılmış ve sınırsız Wi-Fi erişimi sağlanmıştır. Terminalin soğutma ve havalandırma sistemlerinin kapasiteleri de artırılmıştır. Açık otopark alanında 708 araç kapasiteli 'üçgen otopark'ın yanı sıra mevcut otopark kapasitesini yüzde 23 artırmayı amaçlayan Holistik Otopark Projesi ise 8 milyon avro yatırımla devam etmektedir.